F-controll könyvelőiroda

Üdvözöljük
honlapunkon!

A tucatnyi könyvelõiroda közül nem átlagos szeretnénk lenni, hanem az A Könyvelõ, akiben megbízhat és nyugodt lehet, hogy jó kezekben vannak adóügyei. A mi feladatunk, hogy támogassuk az Ön munkáját a mi tudásunkkal..

Ajánlatot kérek

Látványcsapatsport támogatása

Dr Fekécs Mátyásné • 2011-10-11

Látványcsapatsport támogatása

Ebben a rovatban felkészülvén a 2011-es adóév zárására, év végéig adómegtakarítási tippeket közlünk. Mai cikkünkben a társasági adó új kdvezményére, a látványcsapatsportok támmogatására hívjuk fel figyelmüket.


Látványcsapatsportnak a futballt, kézilabdát, vízilabdát, jégkorongot és kosárlabdát tekinthetjük a törvény értelmében. Támogatást adhat ezeknek a szakágazatoknak minden nyereséges, társasági adót fizető vállalkozás, kivéve állami,  vagy állami többségi tulajdonú cégek, az önkormányzati tulajdon nem kizáró. Adhatjuk sportszervezeteknek, szakszövetségeknek, vagy a látványcsapatsport fejlesztésére létrejött közhasznú alapítványnak, felsőoktatási intézmény klubjainak, a MOB csapatainak. A támogatás formája lehet visszafizetési kötelezettség nélküli, eszköz formájában adott, vagy véglegesen, ingyenesen nyújtott szolgáltatás. A támogatás összegéről a szakszövetség igazolást állít ki a támogatónak ez lesz alapja az adókedvezmény igénybevételének. Társasági adónk max. 70%-a használható fel így, gyakorlatban azt jelenti, hogy a társasági adót eddig a mértékig nem az Adóhivatalnak utaljuk, hanem a sportágat támogatjuk vele. Az átutalt támogatás rendkívüli ráfordításként az eredményünket csökkenti, majd pluszban adókedvezmény is igénybe vehető utána. Akinek nagyobb mértékű társasági adó feltöltése van, mindenképpen megfontolandó, hiszen december 31-ig kell átutalni és már a december 20-i társasági adó feltöltési kötelezettségünk is csökkenthető általa. Másik előnye, ha többet utaltunk mint amennyit lehetne adókedvezményként igénybe venni, következő évekre átvihető, tehát azoknál a cégeknél ahol ebben az évben kiugróbb a nyereség, elutalható idén és adókedvezmény  ütemezhető át az eljövendő adóévre.

VISSZA

Elérhetőség

Cím Travel & Tax Consulting Kft
H-2100, Gödöllő
Rézgombos Irodaház
Szabadság tér 1. I.em 104
Telefon 06 28 410 850
E-mail info@fcontroll.hu

36/28/410-850

Hírlevél

Ha szeretné, hogy folyamatosan tájékoztassuk, jogszabály válltozásokról és hasznos naprakész információkról, iratkozzon fel hírlevelünkre!