F-controll könyvelőiroda

Üdvözöljük
honlapunkon!

A tucatnyi könyvelõiroda közül nem átlagos szeretnénk lenni, hanem az A Könyvelõ, akiben megbízhat és nyugodt lehet, hogy jó kezekben vannak adóügyei. A mi feladatunk, hogy támogassuk az Ön munkáját a mi tudásunkkal..

Ajánlatot kérek

Kötelező kamarai regisztráció 2012

Szombati Anikó • 2012-02-18

Kötelező kamarai regisztráció 2012

A kamarai tagság 2012-ben nem kötelező, de mindenkinek regisztráltatnia kell magát. A már működő vállalkozásoknál ennek határideje 2012 február 29.
 


2012. január 1-jétől kezdődően a cégbejegyzésre kötelezett gazdálkodó szervezet a cégjegyzékbe való bejegyzését, az egyéni vállalkozó pedig a nyilvántartásba vételét követő öt munkanapon belül köteles a székhelye szerint illetékes területi gazdasági kamaránál a kamarai nyilvántartásba való bejegyzését kérni.
A kamarai törvény szerint gazdálkodó szervezet, azaz regisztrációra kötelezett:
- a gazdasági társaság,
- az egyéni cég,
- az egyesülés,
- az egyes jogi személyek vállalata,
- a leányvállalat,
- a külföldi székhelyű vállalkozás magyarországi fióktelepe,
- a lakásszövetkezet kivételével a szövetkezet,
- az egyéni vállalkozó.

A  kamarai tagság továbbra is önkéntes marad, így a regisztrált vállalkozások nyilvántartásba vételükkel nem válnak kamarai taggá.

Mentességek:
A kötelező regisztráció alól a törvény nem ad felmentést azoknak a gazdálkodó szervezeteknek, akik valamilyen szakmai kamarák tagjai. Ezt a szakmai kamarák szeretnék megváltoztatni, de ezek még csak egyeztetési szinten vannak.
A kamarai regisztráció alól mentességet kapnak a  a mezőgazdasági tevékenységet főtevékenységként végző szervezetek és az őstermelők.
Hozzájárulás összege:
A kamarai közfeladatok ellátásához minden, a fentiekben felsorolt gazdálkodó szervezet köteles kamarai hozzájárulást fizetni. A hozzájárulás összege évi 5.000 forint.
A kamarai hozzájárulást a tárgyév március 31-ig kell megfizetni a kamarai nyilvántartást vezető területi kamarának, azaz először 2012. március 31-ig. A meg nem fizetett kamarai hozzájárulás köztartozásnak minősül és azt az állami adóhatóság adók módjára hajtja be

Bővebb info:
Pest Megyei Iparkamara ezzel kapcsolatos tájékoztatója: http://www.pmkik.hu/
Bács Kiskun Megyei Iparkamara ezzel kapcsolatos tájékoztatója: http://www.bkmkik.hu/index.php?option=com_content&view=article&id=1167&Itemid=167&lang=hu
Békés Megyei Iparkamara ezzel kapcsolatos tájékoztatója:
http://www.bmkik.hu/
Jász-Nagykun Szolnok Megyei Iparkamara ezzel kapcsolatos tájékoztatója:
http://jnszmkik.hu/kamara/
Csongrád Megyei Iparkamara ezzel kapcsolatos tájékoztatója:
http://kamara.dravanet.hu/csmkik/
Borsod Abaúj Zemplén Megyei Iparkamara ezzel kapcsolatos tájékoztatója:
http://www.bokik.hu/index.php?id=4923

 

VISSZA

Elérhetőség

Cím Gödöllői Ipari Park Zrt
H-2100, Gödöllő
Pattantyús Ábrahám krt. 2
2100 Gödöllő Pf. 281
Telefon 06 20 532 4170
06 28 416 049
Fax 06 28 416 051
E-mail info@fcontroll.hu

36/28/416-049

Kovács Anita

Kovács Anita

Kovács Anita vagyok, az irodában 2012.novembere óta dolgozom. Világbanki közgazdasági szakon érettségiztem, melyet egy európai üzleti asszisztens képesítés megszerzése követett.

Tovább

Hírlevél

Ha szeretné, hogy folyamatosan tájékoztassuk, jogszabály válltozásokról és hasznos naprakész információkról, iratkozzon fel hírlevelünkre!