F-controll könyvelőiroda

Üdvözöljük
honlapunkon!

A tucatnyi könyvelõiroda közül nem átlagos szeretnénk lenni, hanem az A Könyvelõ, akiben megbízhat és nyugodt lehet, hogy jó kezekben vannak adóügyei. A mi feladatunk, hogy támogassuk az Ön munkáját a mi tudásunkkal..

Ajánlatot kérek

A számlázó programok bejelentéséről

Dr Fekécs Mátyásné • 2014-10-01

A számlázó programok bejelentéséről

2014. október elsején hatályba lép a 2014. évi 23. NGM rendelet.


E rendelet szerint az adóalany köteles az általa használt számlázó program vagy online számlázó rendszer:

 

  • nevét, azonosítóját
  • fejlesztőjének nevét és ha van, adószámát
  • értékesítőjének, rendelkezésre bocsájtónak nevét, adószámát
  • beszerzésének, használata megkezdésének vagy -saját fejlesztésű pogram használata esetén-, a rendeltetésszerű használatbavételének időpontját 30 napon belülaz adóhatósághoz bejelenteni. A nyomtatvány neve: SZAMLAZO.

 

A használatból kivont számlázó programok bejelentett adatait és a használatból történő kivonást is 30 napon belül be kell jelenteni a NAV felé.

 

A 2014.10.01-e előtt beszerzett és ekkor még használatban lévő számlázó programok adatait 2014. november 15-ig kell bejelenteni.

A 2014.10.01 és 2014.10.15-e között használatból kivont vagy online szolgáltatás befejezését az adóalanynak szintén november 15-ig kell bejelentenie az adóhatóság felé.

 

A számlázó program fejlesztőjének köteles gondoskodnia arról hogy minden, a nyomtatvány kitöltéséhez kapcsolódó információt a vevője részére kiadjon, lehetővé téve, hogy a vevő eljuttassa azt könyvelőjének, aki a bejelentést meg tudja tenni. 

 

Az új szabályozás lehetővé teszi egyébként, hogy számítógéppel is előűllíthatunk majd nyugtát, tehát a számlázó programok ezt is tartalmazni fogják. 

VISSZA

Elérhetőség

Cím Travel & Tax Consulting Kft
H-2100 Gödöllő,
Petőfi tér 4-6. II/15.
Telefon 06 28 410 850
E-mail info@fcontroll.hu

36/28/410-850

Hírlevél

Ha szeretné, hogy folyamatosan tájékoztassuk, jogszabály válltozásokról és hasznos naprakész információkról, iratkozzon fel hírlevelünkre!