F-controll könyvelőiroda

Üdvözöljük
honlapunkon!

A tucatnyi könyvelõiroda közül nem átlagos szeretnénk lenni, hanem az A Könyvelõ, akiben megbízhat és nyugodt lehet, hogy jó kezekben vannak adóügyei. A mi feladatunk, hogy támogassuk az Ön munkáját a mi tudásunkkal..

Ajánlatot kérek

Iskolakezdési támogatás

Mongyiné Kamarás Mária • 2011-08-10

Iskolakezdési támogatás

Iskolakezdési támogatást a családi pótlékra jogosult szülő és vele közös háztartásban élő házastársa kaphat nyilatkozat mellett.


Az iskolakezdési utalványt kaphatja társas vállalkozás személyesen közreműködő tagja is, nemcsak a munkavállaló.
Az iskolakezdési támogatás értékhatára a minimálbérhez kötött, a kedvezményes adózással adható összeg a mindenkori minimálbér 30%-a, vagyis  2011-ben 23.400  forint. Egy gyermek után mindkét családi pótlékra jogosult szülő részesülhet iskolakezdési támogatásban, ami a gyakorlatban azt jelenti, hogy egy tanköteles korú gyermek iskolakezdését a munkaadók összesen akár 44 100 forinttal is támogathatják
Nem árt azonban szem előtt tartani, hogy a munkáltató az adót a kifizetett nettó juttatás után fizeti. 19,04 % a munkáltató adóterhe.

 

Jelenleg az a munkavállaló igényelhet iskolakezdési támogatást, akinek gyermeke nem idősebb 20 évesnél.  További feltétel a szülő jogosultsága családi pótlékra, valamint a munkáltatónak rendelkeznie kell a munkavállaló által aláírt nyilatkozattal, mely szerint a feltételeknek megfelel.

 

Az iskolakezdési támogatás, illetve a béren kívüli juttatások adható juttatások, és nem kötelezőek, amely jogosultságáról a munkáltató dönt. A juttatás feltétele az érvényes munkavállalói-munkáltatói jogviszony, amely a Gyed , Gyes ideje alatt is fennáll. Azoknál a cégeknél, ahol cafeteria rendszer működik, ott szabályzat rendelkezik a jogosultságokról, ide értve a gyes és gyed esetét is. A szabályzatban a jogosultságokat a cég határozza meg, erről törvény nem rendelkezik.

 

Az iskolakezdési utalvány felhasználható tanszerekre, ruházatra, cipőre, iskolatáskára. Nem lehet felhasználni íróasztalra és szék vásárlására.
Beváltható  a tanév kezdése előtt 60 nappal és a tanévkezdést követő 60 napig, vagyis 2011.07.01-2011.10.31-ig.

VISSZA

Elérhetőség

Cím Travel & Tax Consulting Kft
H-2100, Gödöllő
Rézgombos Irodaház
Szabadság tér 1. I.em 104
Telefon 06 28 410 850
E-mail info@fcontroll.hu

36/28/410-850

Hírlevél

Ha szeretné, hogy folyamatosan tájékoztassuk, jogszabály válltozásokról és hasznos naprakész információkról, iratkozzon fel hírlevelünkre!