F-controll könyvelőiroda

Üdvözöljük
honlapunkon!

A tucatnyi könyvelõiroda közül nem átlagos szeretnénk lenni, hanem az A Könyvelõ, akiben megbízhat és nyugodt lehet, hogy jó kezekben vannak adóügyei. A mi feladatunk, hogy támogassuk az Ön munkáját a mi tudásunkkal..

Ajánlatot kérek

Járulékváltozások 2012

Mongyiné Kamarás Mária • 2011-12-21

Járulékváltozások 2012

Járulékváltozások  2012
 


Munkavállalót terhelő járulékok:

• SZJA (16 %)
• Nyugdíjjárulék (10%) MNYP tag esetén is!
• Természetbeni egészségbiztosítási járulék (4%)
• Pénzbeli egészségbiztosítási járulék (3%)
• Munkaerő-piaci járulék (1,5%)


Munkaadót terhelő adó és járulék:

Szociális hozzájárulási adó (a korábbi munkaadói nyugdíjjárulék, egészségbiztosítási járulék és munkaerő-piaci járulék) (27%) adóforma, mely nem  a foglalkoztatót terheli, hanem a kifizetőt.
A kifizetői adókötelezettség 
--a munkaviszonyra
-a szövetkezeti tag munkavégzésére,
-a társas vállalkozás tagja személyes    közreműködésére vonatkozik.
Adókötelezettséget eredményez továbbá minden egyéb,  az SZJAtörvény szerinti önálló és  nem önálló tevékenység végzése.


Szakképzési hozzájárulás (1.5%)
Az SZJA mértéke havi bruttó 202.000 Ft-os jövedelemhatárig 16 %. (Éves szinten ez 2.424.000 Ft.) A felett a meghaladó rész 27%-ával növelni kell az adóalapot.
Adóelőleg számítására példa::
havi bruttó 250.000 Ft-os jövedelemnél a 250.000 Ft-ból kivonjuk a 202.000 Ft-ot, a különbség 48.000 Ft lesz. Ennek 27%-a 12.960 Ft. Majd ezt adjuk a 250.000 Ft-hoz, ami 262.960 Ft lesz, és ennek vesszük a 16%-át. tehát az adóelőleg havi összege:42.074 Ft.
Szociális hozzájárulási adó  (SZHA)  2012.január 1-től
amely lényegében ugyanazokat terheli (foglalkoztatók, egyéni és társas vállalkozók, stb.) mint a társadalombiztosítási járulék terhelte.
A szociális hozzájárulási adó alapja: lényegét tekintve megegyezik a társadalombiztosítási járulék alapjával. Mértéke: 27 %.
Az eddig járulékkedvezményként ismert lehetőségek köre jelentősen bővül és a szociális hozzájárulási adó tekintetében vehetők igénybe.
Egyéni járulékok     Mértéke:
10 százalék nyugdíjjárulék (vagy 10 százalék magánnyugdíj-pénztári tagdíj)
4 százalék természetbeni egészségbiztosítási járulék
3 százalék pénzbeli egészségbiztosítási járulék
1,5 százalék munkaerő-piaci járulék

Alapja: biztosítási kötelezettséggel járó jogviszony alapján kifizetett járulékalapot képező jövedelem azzal a feltétellel, hogy
• Nyugdíjjárulék (tagdíj) alapjának van felső határa  évi 7.942.200 Ft,    napi    21.700 forint),  i
• december havi  mgnypt tagdíjat a NAV-nak valljuk be és  fizetjük,  2012 január havi járandóságból levont tagdíjat ahhoz a magánnyugdíjpénztárhoz valljuk be és fizetjük, ahova a munkavállaló tartozik.

• Nem kell pénzbeli egészségbiztosítási járulékot fizetni a Prémiumévek Program alapján kapott, illetve a különleges foglalkoztatási állományból származó jövedelem után.
• 2012-től  a mgnypt tag nem köthet megállapodást a szolgálati időre, és a nyugdij összegre.
 

Megszűnt viszont a szabadságmegváltás, végkielégítés, jubileumi jutalom, újrakezdési támogatás, illetve a határozott  időre kötött szerződés idő előtti felbontása esetén a még hátralévő időre járó díjazás valamint a határozott időre kötött közalkalmazotti munkaszerződés megszüntetéséből egy évnél rövidebb idő van hátra, az erre az időre járó átlagkereset  egészségbiztosítási és munkaerő-pici járulék alóli mentessége. Magyarul ezen esetekben is vonjuk a 8,5 % -ot.
Szintén az egyéni járulékfizetést érinti, hogy egyidejűleg fennálló többes jogviszony esetén valamennyi jogviszonyban meg kell fizetni január 1-jétől a a pénzbeli egészségbiztosítási járulékot és a munkaerő piaci járulékot. (Eddig heti 36 órás foglalkoztatás esetén a további jogviszonyokban csak 4 százalékos természetbeni egészségbiztosítási járulékot kellett a biztosítottnak egyéni járulékként a nyugdíjjárulékon túl fizetnie.)

 

Kalkulációs táblázatunkat a Főoldal jobb felső sorában található Nyomtatványok menüpontban találja!
 

VISSZA

Elérhetőség

Cím Travel & Tax Consulting Kft
H-2100, Gödöllő
Rézgombos Irodaház
Szabadság tér 1. I.em 104
Telefon 06 28 410 850
E-mail info@fcontroll.hu

36/28/410-850

Hírlevél

Ha szeretné, hogy folyamatosan tájékoztassuk, jogszabály válltozásokról és hasznos naprakész információkról, iratkozzon fel hírlevelünkre!