F-controll könyvelőiroda

Üdvözöljük
honlapunkon!

A tucatnyi könyvelõiroda közül nem átlagos szeretnénk lenni, hanem az A Könyvelõ, akiben megbízhat és nyugodt lehet, hogy jó kezekben vannak adóügyei. A mi feladatunk, hogy támogassuk az Ön munkáját a mi tudásunkkal..

Ajánlatot kérek

Társas vállalkozások járulékfizetése 2012

Mongyiné Kamarás Mária • 2011-12-21

Társas vállalkozások járulékfizetése 2012

Főállású egyéni és társas vállalkozó járulékfizetése

2012 január 01-től a BT KKT KFT (társas vállalkozás)  ügyvezetési tevékenységét nem lehet ellátni megbízási  díjas jogviszonyban csak munkaviszonyban , 2, 4, 6, ill. 8 órában.


( Tehát nem kiegészítő tevékenységű, nem heti 36 órás):
A 27 százalékos szociális hozzájárulási adó minimális alapja a minimálbér 112,5 százaléka.
A 10 százalékos nyugdíjjárulék alapja a minimálbér. illetve garantált bérminimum,
A 8,5 (4 + 3 +1,5) százalékos egészségbiztosítási és munkaerő-piaci járulék minimális alapja pedig a minimálbér 150 százaléka lesz, illetve a garantált bérminimum 150 százaléka.
Megszűnt a havi átlagjárulék fizetés.
Kezdő egyéni  vállalkozás fogalma megszűnt.  A kezdés évére is az általános szabályok szerint fizeti a járulékait
Segítő családtag fogalma  szintén megszűnt. Pl  egyszerűsített foglalkoztatottként  lehet őket foglalkoztatni helyette.
Mivel a  korhatár előtti nyugdíjak megszűnnek, ( kivéve akik  nők 40 éves  jogosultságával mentek korhatár előtt nyugdíjba) átalakulnak szociális  ellátássá, ezért a korhatár előtti  nyugdíjas vállalkozó megszűnik kiegészítő társas vállalkozónak lenni, ezért a főállású társas vállalkozóra, ill főállású egyéni vállalkozóra vonatkozó szabályok szerint fizetik a járulékot vállalkozásukban amíg el nem érik a születési évük szerint irányadó öregségi nyugdíjkorhatárukat.
Egészségügyi szolgáltatási járulék
A kiegészítő tevékenységet folytató egyéni és társas vállalkozók    / a saját jogú nyugdíjasok , az előrehozott öregségi nyugdíjasok már nem!!  /  érintő változás, illetve
a nem biztosított nagykorú  magánszemélyt terhelő egészségügyi szolgáltatási járulék napi összege 213 forintra, havi összege pedig 6.390 forintra nő.
Korkedvezmény-biztosítási járulék
A 13 százalékos mértékű járulék - a végszavazásra váró korhatár előtti öregségi nyugdíjak megszüntetéséről, a korhatár előtti ellátásról és a szolgálati járandóságról szóló T/4663. számú törvényjavaslat szerint - 2013-tól szűnne meg.
Táppénz-hozzájárulás
Változatlanul marad az egyharmad.
Egészségügyi hozzájárulás
A 27 és 14 százalékos mérték változatlan. Viszont 10 százalékos EHO terheli a kifizetőt az Szja.tv. 71. §-a szerinti béren kívüli juttatás adóalapként meghatározott összege után

Rehabilitációs hozzájárulás????  még kérdés
 

Kalkulációs táblázatunkat a Főoldal jobb felső sorában található Nyomtatványok menüpontban találja!

VISSZA

Elérhetőség

Cím Travel & Tax Consulting Kft
H-2100, Gödöllő
Rézgombos Irodaház
Szabadság tér 1. I.em 104
Telefon 06 28 410 850
E-mail info@fcontroll.hu

36/28/410-850

Hírlevél

Ha szeretné, hogy folyamatosan tájékoztassuk, jogszabály válltozásokról és hasznos naprakész információkról, iratkozzon fel hírlevelünkre!