F-controll könyvelőiroda

Üdvözöljük
honlapunkon!

A tucatnyi könyvelõiroda közül nem átlagos szeretnénk lenni, hanem az A Könyvelõ, akiben megbízhat és nyugodt lehet, hogy jó kezekben vannak adóügyei. A mi feladatunk, hogy támogassuk az Ön munkáját a mi tudásunkkal..

Ajánlatot kérek

Társas vállalkozások járulékfizetése 2012

Mongyiné Kamarás Mária • 2011-12-21

Társas vállalkozások járulékfizetése 2012

Főállású egyéni és társas vállalkozó járulékfizetése

2012 január 01-től a BT KKT KFT (társas vállalkozás)  ügyvezetési tevékenységét nem lehet ellátni megbízási  díjas jogviszonyban csak munkaviszonyban , 2, 4, 6, ill. 8 órában.


( Tehát nem kiegészítő tevékenységű, nem heti 36 órás):
A 27 százalékos szociális hozzájárulási adó minimális alapja a minimálbér 112,5 százaléka.
A 10 százalékos nyugdíjjárulék alapja a minimálbér. illetve garantált bérminimum,
A 8,5 (4 + 3 +1,5) százalékos egészségbiztosítási és munkaerő-piaci járulék minimális alapja pedig a minimálbér 150 százaléka lesz, illetve a garantált bérminimum 150 százaléka.
Megszűnt a havi átlagjárulék fizetés.
Kezdő egyéni  vállalkozás fogalma megszűnt.  A kezdés évére is az általános szabályok szerint fizeti a járulékait
Segítő családtag fogalma  szintén megszűnt. Pl  egyszerűsített foglalkoztatottként  lehet őket foglalkoztatni helyette.
Mivel a  korhatár előtti nyugdíjak megszűnnek, ( kivéve akik  nők 40 éves  jogosultságával mentek korhatár előtt nyugdíjba) átalakulnak szociális  ellátássá, ezért a korhatár előtti  nyugdíjas vállalkozó megszűnik kiegészítő társas vállalkozónak lenni, ezért a főállású társas vállalkozóra, ill főállású egyéni vállalkozóra vonatkozó szabályok szerint fizetik a járulékot vállalkozásukban amíg el nem érik a születési évük szerint irányadó öregségi nyugdíjkorhatárukat.
Egészségügyi szolgáltatási járulék
A kiegészítő tevékenységet folytató egyéni és társas vállalkozók    / a saját jogú nyugdíjasok , az előrehozott öregségi nyugdíjasok már nem!!  /  érintő változás, illetve
a nem biztosított nagykorú  magánszemélyt terhelő egészségügyi szolgáltatási járulék napi összege 213 forintra, havi összege pedig 6.390 forintra nő.
Korkedvezmény-biztosítási járulék
A 13 százalékos mértékű járulék - a végszavazásra váró korhatár előtti öregségi nyugdíjak megszüntetéséről, a korhatár előtti ellátásról és a szolgálati járandóságról szóló T/4663. számú törvényjavaslat szerint - 2013-tól szűnne meg.
Táppénz-hozzájárulás
Változatlanul marad az egyharmad.
Egészségügyi hozzájárulás
A 27 és 14 százalékos mérték változatlan. Viszont 10 százalékos EHO terheli a kifizetőt az Szja.tv. 71. §-a szerinti béren kívüli juttatás adóalapként meghatározott összege után

Rehabilitációs hozzájárulás????  még kérdés
 

Kalkulációs táblázatunkat a Főoldal jobb felső sorában található Nyomtatványok menüpontban találja!

VISSZA

Elérhetőség

Cím Gödöllői Ipari Park Zrt
H-2100, Gödöllő
Pattantyús Ábrahám krt. 2
2100 Gödöllő Pf. 281
Telefon 06 20 532 4170
06 28 416 049
Fax 06 28 416 051
E-mail info@fcontroll.hu

36/28/416-049

Kovács Anita

Kovács Anita

Kovács Anita vagyok, az irodában 2012.novembere óta dolgozom. Világbanki közgazdasági szakon érettségiztem, melyet egy európai üzleti asszisztens képesítés megszerzése követett.

Tovább

Hírlevél

Ha szeretné, hogy folyamatosan tájékoztassuk, jogszabály válltozásokról és hasznos naprakész információkról, iratkozzon fel hírlevelünkre!