F-controll könyvelőiroda

Üdvözöljük
honlapunkon!

A tucatnyi könyvelõiroda közül nem átlagos szeretnénk lenni, hanem az A Könyvelõ, akiben megbízhat és nyugodt lehet, hogy jó kezekben vannak adóügyei. A mi feladatunk, hogy támogassuk az Ön munkáját a mi tudásunkkal..

Ajánlatot kérek

Vagyoni biztosíték utazási vállalkozóknak

Szombati Anikó • 2012-10-20

Vagyoni biztosíték utazási vállalkozóknak

Az utazásszervező és –közvetítő tevékenységről szóló 213/1996. (XII. 23.) Korm. rendelet  szerint a vagyoni biztosíték köteles tevékenység folytatására jogosult utazási vállalkozásoknak – a meglévő biztosíték lejárati idejétől függetlenül – október 31-ig igazolniuk kell a Magyar Kereskedelmi Engedélyezési Hivatal (továbbiakban: MKEH) részére a vonatkozó okiratok, nyilatkozatok csatolásával, hogy eleget tesz a jogszabályban meghatározott következő évre szóló évre szóló vagyoni biztosíték(ok)kal kapcsolatos követelményeknek


 

Az érintett utazási vállalkozók igazolási kötelezettségével kapcsolatos tájékoztatók és adatlapok a www.mkeh.gov.hu linken tölthető le:
 

A  vagyoni biztosítéko(ka)t aszerint kell igazolni, hogy az adott utazási vállalkozásnak az utazásszervezői tevékenységén belül milyen értékesítési típus(ok) folytatására van jogosultsága.
• 12% - a jogszabály 8. § (3) bekezdés a) pontjában felsorolt értékesítési típusok (nemzetközi utazásszervezés) folytatására van jogosultsága az utazási vállalkozásnak, de charterezés nélkül.
• 20% - a jogszabály 8. § (3) bekezdés a) pontjában felsorolt értékesítési típusok (nemzetközi utazásszervezés) folytatására van jogosultsága az utazási vállalkozásnak, és charterezhet.
• 3% - a jogszabály 8. § (3) bekezdés c) pontjában felsorolt értékesítési típusok (belföldi utazásszervezés) folytatására van jogosultsága az utazási vállalkozásnak.
A www.mkeh.gov.hu honlapon azt is elérheti, hogy mely utazási vállalkozásnak, az utazásszervezői tevékenységen belül milyen értékesítési típus(ok)ra van jogosultsága.
A szükséges okiratokat, nyilatkozatokat az MKEH alábbi elérhetőségein keresztül lehet benyújtani minden év október 31-ig.
Postai úton:
1534 Budapest BKKP, Pf: 919.
Személyesen az MKEH Ügyfélszolgálatán, címe:
1124 Budapest, Németvölgyi út 37-39.

A jogszabály 11. §-a és 11/A. §-a értelmében a vagyoni biztosítékkal kapcsolatos kötelezettség megszegése, vagy határidőre történő nem teljesítése jogkövetkezmények alkalmazását vonja maga után.
Még több info: www.mkeh.gov.hu

VISSZA

Elérhetőség

Cím Travel & Tax Consulting Kft
H-2100, Gödöllő
Rézgombos Irodaház
Szabadság tér 1. I.em 104
Telefon 06 28 410 850
E-mail info@fcontroll.hu

36/28/410-850

Hírlevél

Ha szeretné, hogy folyamatosan tájékoztassuk, jogszabály válltozásokról és hasznos naprakész információkról, iratkozzon fel hírlevelünkre!