F-controll könyvelőiroda

Üdvözöljük
honlapunkon!

A tucatnyi könyvelõiroda közül nem átlagos szeretnénk lenni, hanem az A Könyvelõ, akiben megbízhat és nyugodt lehet, hogy jó kezekben vannak adóügyei. A mi feladatunk, hogy támogassuk az Ön munkáját a mi tudásunkkal..

Ajánlatot kérek

Kötelező kamarai regisztráció 2012

Szombati Anikó • 2012-02-18

Kötelező kamarai regisztráció 2012

A kamarai tagság 2012-ben nem kötelező, de mindenkinek regisztráltatnia kell magát. A már működő vállalkozásoknál ennek határideje 2012 február 29.
 


2012. január 1-jétől kezdődően a cégbejegyzésre kötelezett gazdálkodó szervezet a cégjegyzékbe való bejegyzését, az egyéni vállalkozó pedig a nyilvántartásba vételét követő öt munkanapon belül köteles a székhelye szerint illetékes területi gazdasági kamaránál a kamarai nyilvántartásba való bejegyzését kérni.
A kamarai törvény szerint gazdálkodó szervezet, azaz regisztrációra kötelezett:
- a gazdasági társaság,
- az egyéni cég,
- az egyesülés,
- az egyes jogi személyek vállalata,
- a leányvállalat,
- a külföldi székhelyű vállalkozás magyarországi fióktelepe,
- a lakásszövetkezet kivételével a szövetkezet,
- az egyéni vállalkozó.

A  kamarai tagság továbbra is önkéntes marad, így a regisztrált vállalkozások nyilvántartásba vételükkel nem válnak kamarai taggá.

Mentességek:
A kötelező regisztráció alól a törvény nem ad felmentést azoknak a gazdálkodó szervezeteknek, akik valamilyen szakmai kamarák tagjai. Ezt a szakmai kamarák szeretnék megváltoztatni, de ezek még csak egyeztetési szinten vannak.
A kamarai regisztráció alól mentességet kapnak a  a mezőgazdasági tevékenységet főtevékenységként végző szervezetek és az őstermelők.
Hozzájárulás összege:
A kamarai közfeladatok ellátásához minden, a fentiekben felsorolt gazdálkodó szervezet köteles kamarai hozzájárulást fizetni. A hozzájárulás összege évi 5.000 forint.
A kamarai hozzájárulást a tárgyév március 31-ig kell megfizetni a kamarai nyilvántartást vezető területi kamarának, azaz először 2012. március 31-ig. A meg nem fizetett kamarai hozzájárulás köztartozásnak minősül és azt az állami adóhatóság adók módjára hajtja be

Bővebb info:
Pest Megyei Iparkamara ezzel kapcsolatos tájékoztatója: http://www.pmkik.hu/
Bács Kiskun Megyei Iparkamara ezzel kapcsolatos tájékoztatója: http://www.bkmkik.hu/index.php?option=com_content&view=article&id=1167&Itemid=167&lang=hu
Békés Megyei Iparkamara ezzel kapcsolatos tájékoztatója:
http://www.bmkik.hu/
Jász-Nagykun Szolnok Megyei Iparkamara ezzel kapcsolatos tájékoztatója:
http://jnszmkik.hu/kamara/
Csongrád Megyei Iparkamara ezzel kapcsolatos tájékoztatója:
http://kamara.dravanet.hu/csmkik/
Borsod Abaúj Zemplén Megyei Iparkamara ezzel kapcsolatos tájékoztatója:
http://www.bokik.hu/index.php?id=4923

 

VISSZA

Elérhetőség

Cím Travel & Tax Consulting Kft
H-2100, Gödöllő
Rézgombos Irodaház
Szabadság tér 1. I.em 104
Telefon 06 28 410 850
E-mail info@fcontroll.hu

36/28/410-850

Hírlevél

Ha szeretné, hogy folyamatosan tájékoztassuk, jogszabály válltozásokról és hasznos naprakész információkról, iratkozzon fel hírlevelünkre!