F-controll könyvelőiroda

Üdvözöljük
honlapunkon!

A tucatnyi könyvelõiroda közül nem átlagos szeretnénk lenni, hanem az A Könyvelõ, akiben megbízhat és nyugodt lehet, hogy jó kezekben vannak adóügyei. A mi feladatunk, hogy támogassuk az Ön munkáját a mi tudásunkkal..

Ajánlatot kérek

Mit kell tennem, ha elvesztettem a számlatömböm?

Amikor számlatömböt vásárolunk, a nyomtatványboltnak kötelessége lejelenteni azt a NAV felé, hogy mely cég, és személy szerint ki vásárolta a számlatömböket. 

Ezért fontos bejelentenünk nekünk is a NAV felé, ha elveszítettük a számlatömbünket, ugyanis ennek hiánya nélkül rajtunk fogják keresni azt. 

Az elvesztésről, lopásról fel kell venni egy jegyzőkönyvet, ha volt rendőrségi jegyzőkönyv, ajánlott azt mellékletként ehhez csatolni. A könyvlésből próbáljunk adatot biztosítani arról, hogy melyek a hiányoznak a számlatömbből és ezek másolatát a vevők által hitelesítetten igyekezzünk bekérni. Ha tudjuk, írjuk bele a jegyzőkönyvbe, hogy mely sorszámúak voltak az üre számlák a tömbben. 

Ezeket azért fontos mind megtenni, mert az Art 172§-a szerint 1 millió Ft-ig terjedhet a mulasztási bírság, ha iratmegőrzési kötelezettségünknek nem teszünk eleget. Amennyiben ez a kötelezetség nyomdai úton előállított számlára vagy nyugtára vonatkozik, a kiszabható mulasztási bírság cégenként és számlapéldány darabonként(!) 500 ezer Ft is lehet. 

VISSZA

Elérhetőség

Cím Travel & Tax Consulting Kft
H-2100 Gödöllő,
Petőfi tér 4-6. II/15.
Telefon 06 28 410 850
E-mail info@fcontroll.hu

36/28/410-850

Hírlevél

Ha szeretné, hogy folyamatosan tájékoztassuk, jogszabály válltozásokról és hasznos naprakész információkról, iratkozzon fel hírlevelünkre!