F-controll könyvelőiroda

Üdvözöljük
honlapunkon!

A tucatnyi könyvelõiroda közül nem átlagos szeretnénk lenni, hanem az A Könyvelõ, akiben megbízhat és nyugodt lehet, hogy jó kezekben vannak adóügyei. A mi feladatunk, hogy támogassuk az Ön munkáját a mi tudásunkkal..

Ajánlatot kérek

Készpénz cafeteria

Szombati Anikó • 2016-12-08

Készpénz cafeteria

A készpénz cafeteria egy új elem, kétségtelen nagy előnye, hogy szabadon felhasználható, Néhány dologra azonban érdemes odafigyelni. 


A készpénzt nem muszáj kp-ban átadni a dolgozónak, bankban is utalható. Viszont javasoljuk, hogy elkülönítve legyen utalva, még véletlenül sem kavarodva a bérrel. (Ez azért is jó tanács, mert később, ha esetleg ez az elem eltörlésre kerül, ne kérje a magasabb nettó fizetést a dolgozó, aminek az adóterheit már nehezebb lesz megoldani. ) Nagy hátránya ennek a juttatásnak, hogy 12-vel nem osztható, így 8.333 Ft-ot kellene havonta adnunk a dolgozónak. Lehet negyedévente is adni, ezesetben 25.000 Ft a juttatás. Viszont azt nagyon gondoljuk át, hogy kifizessük-e előre, mivel ha időközben a dolgozó munkaviszonya megszűnik, ez a juttatási forma csak időarányosan adható, s így a felettessé váló részt bérjövedelemként le kell adózni, és önellenőrzést kell benyújtanunk. Amennyiben már kifizettük előre a juttatást, a felettes rész-abból kifolyólag, hogy kevesebb időt tölt el a munkáltatónál-, bérként adózik.

 

 

VISSZA

Elérhetőség

Cím Travel & Tax Consulting Kft
H-2100 Gödöllő,
Petőfi tér 4-6. II/15.
Telefon 06 28 410 850
E-mail info@fcontroll.hu

36/28/410-850

Dr. Fekécs Mátyásné

Dr. Fekécs Mátyásné

Könyvelõirodánk nevében köszöntöm Önöket, Dr. Fekécs Mátyásné vagyok. Agrármérnökként végeztem a Gödöllõi Egyetemen, majd ugyanitt mérlegképes könyvelõi majd közgazdász...

Tovább

Hírlevél

Ha szeretné, hogy folyamatosan tájékoztassuk, jogszabály válltozásokról és hasznos naprakész információkról, iratkozzon fel hírlevelünkre!