F-controll könyvelőiroda

Üdvözöljük
honlapunkon!

A tucatnyi könyvelõiroda közül nem átlagos szeretnénk lenni, hanem az A Könyvelõ, akiben megbízhat és nyugodt lehet, hogy jó kezekben vannak adóügyei. A mi feladatunk, hogy támogassuk az Ön munkáját a mi tudásunkkal..

Ajánlatot kérek

Adómentes juttatások

Szombati Anikó • 2017-12-17

Adómentes juttatások

Új elemek, változások 2018-tól:


- adómentes az első sikeres nyelvvizsga vagy az elős emelt szintű, idegen nyelvből tett érettségi

- a minimálbér 20%-ig a munkáltató besegíthet a diákhitel törlesztésébe

- mobilitási célú lakhatási támogatásnál: 2018-tól lehet határozott idejű munkaszerződéssel is foglalkoztatni a munkavállalót. Fontos, hogy akkor lehet igénybe venni ezt a támogatást, ha nincs 50%-ot meghaladó mértékű tulajdonjoga vagy haszonélvezeti joga a törvényben megadott távolságon belül (lakóhely és munkavégzés helye között 60 km vagy tömegközlekedéssel 3 óra)

Adómentes határérték: foglalkoztatás első 1-24.hónapjában a minimálbér 60%-a, a következő 25-48 hónapban a minimálbér 40%-a, majd a 49.-60. hónapban a minimálbér 20%-a

- gépköcsi elszámolás esetén kiküldetési rendelvényre adható adómentes juttatás. 2018-tól nem csak a saját, de közeli hozzátartozó (=házastárs, gyermek,szülő, testvér) tulajdonában lévő autóra is elszámolható. Tulajdonjogot a törzskönyvvel kell igazolni. Érdekes lesz majd, ugyanis a törvény lehetőséget ad, hogy zárt végű lízinggel birtokolt autóra is elszámolható ez a juttatás, ott viszont a lízingcég nem fogja kiadni a lízing lejárta előtt a törzskönyvet. Valószínűleg ilyen esetekben a lízingszerződés is megfelelő lesz a birtoklás igazolására. 

- adómentesen támogatható egy ház felújjítása, újjáépítése, ha tűzkár vagy baleset miatt ment tönkre. Értékhatár nincsen, a baleset tényét valamilyen dokumentummal igazolni kell. 

VISSZA

Elérhetőség

Cím Travel & Tax Consulting Kft
H-2100 Gödöllő,
Petőfi tér 4-6. II/15.
Telefon 06 28 410 850
E-mail info@fcontroll.hu

36/28/410-850

Hírlevél

Ha szeretné, hogy folyamatosan tájékoztassuk, jogszabály válltozásokról és hasznos naprakész információkról, iratkozzon fel hírlevelünkre!