F-controll könyvelőiroda

Üdvözöljük
honlapunkon!

A tucatnyi könyvelõiroda közül nem átlagos szeretnénk lenni, hanem az A Könyvelõ, akiben megbízhat és nyugodt lehet, hogy jó kezekben vannak adóügyei. A mi feladatunk, hogy támogassuk az Ön munkáját a mi tudásunkkal..

Ajánlatot kérek

SZJA bevallással kapcsolatos változások

Szombati Anikó • 2017-12-18

SZJA bevallással kapcsolatos változások

Megszűnik a munkáltatói adómegállapítás, a munkáltató eddig választhatott, hogy elkészíti a munkavállalók helyett az SZJA adómegállapítást, vagy sem. 


2018.01.01-től megszűnik a munkálttaói adómegállapítás. Az adózónak kétféle lehetősége lesz: 

- 17SZJA bevalláson keresztül önadózást választ

- NAV adómegállapítást kér, és azon keresztül a NAV készíti el a bevallását.

Az egyéni vállalkozó kötelezően önadózó lesz. 

Új elem, hogy őstermelők, áfás magánszemélyek adóbevallását is el fogja készíteni a NAV. Az ő bevallásuk beadási határideje ezzel egyidejűleg változik: a korábban megszokott február 25. helyett május 20-a lesz. 

Az 1%-os felajánlásoknál belép a "határozatlan időtartamú rendelkező nyilatkozat". Ez azt jelenti majd, hogy az egyházak esetében be lehet jelenteni a felajánlást, amely visszavonásig érvényes lesz, nem kell évente jelentgetni. A civil szervezeteknél továbbra is évente kell nyilatkozatot adni...

 

VISSZA

Elérhetőség

Cím Travel & Tax Consulting Kft
H-2100 Gödöllő,
Petőfi tér 4-6. II/15.
Telefon 06 28 410 850
E-mail info@fcontroll.hu

36/28/410-850

Hírlevél

Ha szeretné, hogy folyamatosan tájékoztassuk, jogszabály válltozásokról és hasznos naprakész információkról, iratkozzon fel hírlevelünkre!